Witte bonen paprikaspread

on

Samen met duizenden anderen deed ik in de aanloop naar Pasen mee aan de 40 dagen zonder vlees. Hiervoor heb ik heel wat geëxperimenteerd met nieuw broodbeleg. Omdat ik voordien vooral vlees at op mijn brood bleek het voor mij toch een hele uitdaging te zijn om lekkere alternatieven te vinden. De vegetarische varianten die je in de supermarkt vindt van americain of kipcurry vond ik niet echt lekker. Daarom besloot ik om zelf in de keuken te duiken en te experimenteren met ingrediënten. Daaruit ontstond deze overheerlijke witte bonen paprikaspread. Doordat het ook noten bevat, is het verzadigend en krijg je de nodige gezonde vetten binnen. Heerlijk! Deze spread is niet alleen lekker op brood, maar ook als dipsausje bij nachos of koude groentjes.

Ingrediënten:

paprikaspread.png

Snijd de paprika in reepjes of blokjes. Doe ze samen met de walnoten in de keukenmachine. Voeg hierbij 1 of 2 zongedroogde tomaten met wat van de olie waar de tomaten in liggen, dit heeft al een heerlijke smaak! Je kan ook gewone olijfolie apart toevoegen. Voeg de uitgelekte witte bonen toe en kruid met peper/zout en cayennepoeder. Pureer met de keukenmachine. Roer af en toe door en meng dan opnieuw met de keukenmachine tot je een gladde spread krijgt.

Doe de spread in een potje en bewaar dit in de koelkast! De spread is makkelijk 2 weken houdbaar in de koelkast.

Smakelijk! Afiyet olsun!

18950032_453596664994464_9151229694522163200_n.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s